Going outside (2023)


Going outside is mijn 7e muziekalbum. Dit album bestaat uit 10 verschillende lounge/chill-out nummers. Het idee van de muzieknummers en de titel ontstond toen ik in Venetiƫ was. In het Dodgepaleis zag ik verschillende pilaren met hoofden erin. Het leek er wel op alsof deze hoofden uit de zuilen wilden ontsnappen. Zo kwam ik dus op de titel van het album. Ik wou trouwens ook eens melodieuze loungemuziek maken, een muziekstijl die ik nog niet eerder had gemaakt.


Later kwam ik erachter dat de NASA verschillende geluiden uit het heelal openbaar had vrijgegeven. Het menselijk oor kan namelijk in de ruimte geen geluiden horen. Ruimtegeluiden kunnen alleen worden waargenomen met behulp van speciale instrumenten die onder andere door de NASA worden gebruikt. Omdat ik deze geluiden wel heel erg bijzonder vind klinken heb ik die geluiden ook verwerkt in een totaalproject.


De 10 lounge-nummers staan op het album. Het totaalproject, genaamd "The complete journey", staat als videofilm op YouTube en duurt 43 minuten. Bovendien heb ik "The complete journey" ook als singel uitgebracht.


Het album en de singel zijn o.a. te beluisteren op Spotify en Apple Music.

Hoes Movie on
  1. Going outside Pt.1
  2. Going outside Pt.2
  3. Going outside Pt.3
  4. Going outside Pt.4
  5. Going outside Pt.5
  6. Going outside Pt.6
  7. Going outside Pt.7
  8. Going outside Pt.8
  9. Going outside Pt.9
  10. Going outside Pt.10